Koľko dát potrebujem na 10-dňovú dovolenku?

Kolik dat potřebuji pro 10-ti denní dovolenou?

Úvod

Dovolená je doba, kdy si chceme užívat a ne přemýšlet o technologických detailech. No, v dnešní době je důležité vědět, kolik dat budeme na cestě potřebovat a jak vybrat správnou datovou sim kartu nebo datovou esim ? Čtěte dál!

Co jsou Megabajty (MB) a Gigabajty (GB)?

Chcete-li vědět, kolik dat potřebujete k cestování, musíte nejprve pochopit tyto dva pojmy: Megabajty a Gigabajty. Megabajty (MB) a Gigabajty (GB) jsou jednotky digitální informace, které se běžně používají k měření velikosti souborů nebo množství dat použitých k prohlížení internetu nebo používání aplikací na mobilních zařízeních. Jeden gigabajt je ekvivalentní 1 000 megabajtům.

Tato část vás obeznámí s těmito dvěma termíny (GB a MB), takže je důležité vědět, co znamenají, a rozdíl mezi nimi. Většina datových plánů, které si objednáte, bude obvykle měřena v GB nebo MB.

Jak monitorovat spotřebu dat na telefonu během cesty do zahraničí?

Monitorování množství dat, která váš telefon používá, vám pomůže zjistit, které aplikace spotřebovávají vaše data. S těmito informacemi si můžete vybrat vypnutí internetového připojení pro neesenciální aplikace, které by mohly spotřebovávat více dat, než očekáváte. Také usnadňuje proces určování potřebných dat na zbytek vašeho pobytu.

Dobrou zprávou je, že iOS i Android mají zabudované nástroje pro sledování dat, které můžete použít ke zjištění, kolik dat různé aplikace používají v daném období. Tady je způsob, jak si můžete zkontrolovat spotřebu dat na systému iOS a Android.

Kontrola spotřeby dat na iPhone

Používáte-li iPhone s novou verzí iOS, takto si můžete zkontrolovat spotřebu dat.

  • Otevřete [Nastavení] na svém iPhone
  • Klepněte na [Mobilní data]
  • Posuňte se dolů do sekce označené „Spotřeba mobilních dat“ V této části uvidíte, kolik dat (celková spotřeba) jste použili v aktuálním vyúčtovacím cyklu
    • Pro úplné rozdělení spotřeby dat podle aplikace posuňte dále dolů, kde uvidíte všechny aplikace, které použily vaše mobilní data. Číslo vedle každé aplikace ukazuje, kolik dat použila.

    • Chcete-li vynulovat své statistiky spotřeby dat, posuňte se na konec obrazovky a klepněte na „Resetovat statistiky“. Doporučujeme resetovat statistiky, jakmile začnete cestovat, protože to usnadní zjištění množství dat, která jste během cesty použili.

Kontrola spotřeby dat na Android

Pokud používáte Samsung, Google Pixel nebo jiné zařízení s Androidem, tady je způsob, jak si můžete zkontrolovat spotřebu dat.

Kolik dat potřebuji k odesílání e-mailů, procházení webu nebo vyhledávání míst na Google Maps?

E-maily : Odeslání a přijetí e-mailů bez příloh vyžaduje přibližně 10KB až 50KB na e-mail, v závislosti na počtu zahrnutých slov. Přidáte-li přílohu, potřebná data se zvýší v závislosti na velikosti přílohy.

Procházení webu : Procházení webu jednu hodinu vyžaduje přibližně 20MB až 100MB, v závislosti na množství multimediálního obsahu na stránce. Pokud si prohlížíte jednoduché textové webové stránky, budete potřebovat méně dat než někdo, kdo si prohlíží webové stránky se spoustou obrázků nebo videí.

Vyhledávání na Google Maps : Množství dat, které potřebujete k vyhledávání na Google Maps, je přibližně 50MB až 200MB. Pokud povolíte pohled na ulici nebo 3D zobrazení, potřebná data se mohou zvýšit na více než 150MB.

Kolik dat potřebuji ke streamování hudby/videa?

Audio : Streamování hudby na Apple Music nebo Spotify vyžaduje přibližně 50MB až 100MB za hodinu pro standardní kvalitu.

Video : Streamování videí na YouTube vyžaduje přibližně 250MB za hodinu pro videa standardní definice (SD) a 1,5GB za hodinu pro videa ve vysokém rozlišení (HD).

Kolik dat potřebuji pro sociální média a nahrávání fotografií?

Používání aplikací sociálních médií, včetně Facebooku, Instagramu, Twitteru atd., vyžaduje přibližně 30MB až 150MB za hodinu, v závislosti na množství multimediálního obsahu v aplikaci. Nahrávání obrázků může zvýšit vaši spotřebu dat o 1 až 2 MB na obrázek. Scrollování Instagramu Vám může spotřebovat až 1GB za hodinu, proto doporučujeme nechat si tuto aktivitu na WiFi připojení.

Kolik dat potřebuji pro videohovory?

Množství dat, které potřebujete pro videohovory, je přibližně 500MB za hodinu pro videohovory v SD (standardní pro většinu aplikací pro videohovory) a více než 1,5GB za hodinu pro HD videohovory.

Množství dat, které cestovatelé potřebují, se může lišit v závislosti na úkolech, které provádějí, a délce jejich cesty. Pro většinu cestovatelů je 500MB až 1GB za den dostatečné k provedení základních úkolů. Je třeba poznamenat, že cestovatelé obvykle používají svá data pro nezbytné úkoly, na rozdíl od uživatelů domácích operátorů, kteří mohou chtít na internetu dělat mnohem více, protože mají spoustu času.

Ale dříve než si vyberete, na který plán se chcete přihlásit, nejprve si určete, které aplikace máte v úmyslu používat.

Závěrečné myšlenky

Doufám, že tento průvodce vám pomůže určit množství dat, která potřebujete, aa zakoupit nejvhodnější datovou eSim. Jak jsme již zmínili, různí uživatelé mají různé potřeby v oblasti dat. Proto začněte prioritizováním svých požadavků na pak si vyberte datový plán, který nejlépe vyhovuje vašim potřebám.

Pokud si nejste jisti, který datový plán si máte přihlásit, neváhejte kontaktovat Tripsim podporu v pravém dolním rohu kvůli přesnějším doporučením.

Zpět na blog

Napište komentář

Upozorňujeme, že komentáře musí být před zveřejněním schváleny.