Ako volať s Data-Only eSIM?

Jak volat s Data-Only eSIM?

Úvod

Vysvětlení pojmu Data-Only eSIM

Data-Only eSIM je digitální verze SIM karty, která poskytuje pouze přístup k datovým službám, bez možnosti telefonování či posílání SMS zpráv prostřednictvím tradiční mobilní sítě. Tato technologie se stává stále populárnější zejména mezi cestovateli, neboť usnadňuje připojení k internetu v zahraničí bez nutnosti měnit fyzickou SIM kartu nebo platit drahé roamingové poplatky.

Důvody pro volání s Data-Only eSIM

Navzdory omezením v tradičních hovorech a zprávách nabízí volání s Data-Only eSIM výhody v podobě pohodlnosti, cenové výhodnosti a flexibility. Umožňuje využívat internetové aplikace pro hlasové hovory a komunikaci prostřednictvím sociálních sítí, čímž zajišťuje spojení s rodinou, přáteli či kolegy napříč hranicemi, aniž byste museli čelit nepříjemným finančním překvapením v podobě vysokých poplatků za roaming.

data only eSIM call

Definice eSIM

eSIM (embedded SIM) je elektronická verze SIM karty, která je integrována přímo do zařízení a umožňuje digitální připojení k mobilnímu operátorovi. Tato technologie je podporována většinou zařízení vyrobených od roku 2018 a eliminuje potřebu fyzické SIM karty.

Rozdíl mezi eSIM a běžnou SIM kartou

Tradiční SIM karta je fyzický čip, který se vkládá do zařízení a poskytuje přístup k mobilním službám. Naopak, eSIM je integrována přímo do zařízení a připojení k mobilnímu operátorovi se uskutečňuje digitálně. To zjednodušuje změnu poskytovatele služeb nebo aktivaci různých datových plánů bez nutnosti fyzické výměny SIM karty.

Jak funguje Data-Only eSIM

Data-Only eSIM funguje podobně jako běžná eSIM, avšak s omezeným rozsahem služeb. Poskytuje pouze přístup k datovým službám, což znamená, že prostřednictvím ní nelze uskutečnit tradiční hovory ani posílat SMS zprávy. Volání a komunikace pomocí Data-Only eSIM probíhá přes internetové aplikace a sociální sítě, které využívají datové připojení pro přenos hlasu a zpráv.

Výhody volání s Data-Only eSIM

Proč zvolit Data-Only eSIM

Pohodlnost: Umožňuje vám snadno přecházet mezi datovými plány a poskytovateli služeb bez potřeby výměny fyzické SIM karty.-

Cenová dostuonost: Při cestování do zahraničí můžete ušetřit na poplatcích za hovory a SMS, protože volání a zprávy realizujete prostřednictvím datového připojení.

Flexibilita: Můžete si vybrat z různých datových plánů a přizpůsobit si je podle svých potřeb, přičemž eSIM je kompatibilní s různými zařízeními a poskytovateli služeb.

Kdy Data-Only eSIM využít

Data-Only eSIM je ideální volba pro:- Cestování: Při návštěvě jiných zemí můžete využívat místní datové plány bez potřeby změny SIM karty nebo placení vysokých roamingových poplatků.- Pracovní účely: Pokud potřebujete být neustále dostupní pro své kolegy a klienty, Data-Only eSIM vám umožní komunikovat prostřednictvím internetových aplikací a sociálních sítí, což zajistí spolehlivé a cenově efektivní připojení.

Volba aplikací pro volání s Data-Only eSIM

Aplikace pro hlasové hovory

Pro volání s Data-Only eSIM můžete využít různé aplikace, které fungují na bázi internetového připojení. Mezi nejoblíbenější patří:

WhatsApp : Populární aplikace pro posílání zpráv, která umožňuje i hlasové a videohovory. Funguje na bázi datového připojení a je dostupná pro většinu mobilních zařízení.

FaceTime : Aplikace od společnosti Apple, která umožňuje uskutečňovat hlasové a videohovory mezi zařízeními s iOS a macOS.- Skype:

VoIP služba, která se původně používala na počítačích, ale dnes je dostupná i pro mobilní zařízení. Umožňuje hlasové a videohovory, jakož i posílání zpráv a sdílení souborů. Mezi průkopníky této služby patří společnost Zadarama.

Volání přes sociální sítě

Kromě specializovaných aplikací pro hlasové hovory můžete využít také sociální sítě pro komunikaci přes Data-Only eSIM. Mezi běžně používané možnosti patří: - Facebook Messenger: Aplikace od společnosti Facebook, která umožňuje posílání zpráv, hlasových a videohovorů mezi uživateli této sociální sítě. - Instagram DMs: Funkce přímé zprávy na sociální síti Instagram, která umožňuje posílání textových zpráv, fotografií, videí a uskutečňování hlasových hovorů mezi uživateli.

Nastavení volání s Data-Only eSIM

Aktivace eSIM

Abyste mohli využívat Data-Only eSIM, musíte ji nejprve aktivovat. Postupujte podle těchto kroků:

1. Pořiďte si eSIM plán od nás a naskenujte QR kód, který jste obdrželi nebo manuálně zadejte potřebné informace do vašeho zařízení.

2. Po úspěšné aktivaci eSIM se váš telefon automaticky připojí k mobilní síti.

Přepnutí mezi Data-Only eSIM a běžnou SIM kartou

Pokud váš telefon podporuje dual SIM funkci, můžete jednoduše přepínat mezi Data-Only eSIM a běžnou SIM kartou podle potřeby. V nastaveních vašeho zařízení najděte možnost pro správu SIM karet a zvolte, kterou chcete použít pro datové služby, hovory a zprávy.

Řízení nákladů na volání

Pro efektivní řízení nákladů na volání při používání Data-Only eSIM doporučujeme:

1. Vyhnout se použití tradičních hovorů a zpráv prostřednictvím běžné SIM karty v zahraničí, abyste předešli vysokým roamingovým poplatkům.

2. Využívat aplikace a sociální sítě pro hlasové hovory a komunikaci přes datové připojení.

3. Sledovat spotřebu dat a případně upravit svůj datový plán.

eSIM saving money

Omezení a možné problémy

Kompatibilita zařízení s Data-Only eSIM

Ne všechna zařízení jsou kompatibilní s Data-Only eSIM. Většina zařízení vyrobených od roku 2018 podporuje eSIM technologii, ale je důležité zkontrolovat specifikace vašeho konkrétního zařízení před nákupem datového plánu. Pokud váš telefon nepodporuje eSIM, budete muset zvážit jiné možnosti, jako například nákup místní SIM karty nebo použití Wi-Fi.

Dostupnost pokrytí sítě

Pokrytí sítě pro Data-Only eSIM závisí na poskytovateli mobilních služeb a dostupnosti sítě v dané zemi. Před aktivací eSIM se ujistěte, že pokrytí sítě je dostatečné na místech, kde plánujete eSIM využívat. V případě, že pokrytí sítě je nedostatečné, můžete mít problémy s kvalitou hovorů a rychlostí datového připojení.

Řešení možných problémů

V případě problémů s Data-Only eSIM se doporučuje postupovat následovně.

1. Zkontrolujte, zda je váš telefon kompatibilní s eSIM a zda jste správně nainstalovali a aktivovali eSIM plán.

2. Ověřte, zda máte dostatečné pokrytí sítě na místě, kde se nacházíte.

3. Pokud máte potíže s aplikacemi pro hlasové hovory, zkuste je aktualizovat, přeinstalovat nebo použít jinou aplikaci.

4. V případě, že problémy přetrvávají, obraťte se na naši zákaznickou podporu.

Závěr: Maximální zisk z Data-Only eSIM

Zhodnocení výhod a omezení volání s Data-Only eSIM

Volání s Data-Only eSIM přináší výhody jako pohodlnost, cenovou dostupnost a flexibilitu, zejména při cestování do zahraničí. Nicméně existují i ​​omezení, jako například kompatibilita zařízení a dostupnost pokrytí sítě. Je důležité zohlednit tyto faktory při výběru a používání Data-Only eSIM.

Zpět na blog

Napište komentář

Upozorňujeme, že komentáře musí být před zveřejněním schváleny.